dinsdag 19 april 2016

Referendum (7)

Zoals beloofd zou ik deze blog blijven updaten over het verloop van het referendum tegen de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne.

Zojuist las ik het volgende op de site van het AD:
"De Tweede Kamer heeft dinsdag in een stemming een motie verworpen die het handelsverdrag met Oekraïne zo snel mogelijk ongedaan zou maken. Een motie van bijna de voltallige oppositie waarin het kabinet werd gevraagd de goedkeuringswet voor het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne ,,zo spoedig mogelijk'' in te trekken, haalde het niet."

Nu was het natuurlijk vanaf het begin al duidelijk dat ook bij een overgrote meerderheid van tegenstemmen de overheid de associatieovereenkomst niet zomaar zou gaan intrekken. Zoals in de rest van het artikel te lezen is wil het kabinet pas over twee maanden met uitsluitsel komen over hoe er gereageerd zal worden op de uitslag van het referendum. Mijn verwachting is dat, wat we ook hebben gezien na de uitslag van het referendum over de Europese grondwet, er een paar kleine aanpassingen zullen worden gedaan om de associatieovereenkomst vervolgens alsnog te bekrachtigen.

Maar laten we echter niet te veel op de zaken vooruitlopen en het kabinet het voordeel van de twijfel geven. Over minder dan een jaar zijn er namelijk weer tweede kamerverkiezingen en dus zou het 'negeren' van de uitslag ook wel eens een negatieve invloed kunnen hebben op de kiezer.

We tellen af naar 15 maart 2017: nog 28.440.565 seconden te gaan...

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home