donderdag 19 mei 2016

Blij dat ik niet meer op school zit... (2)

Gelukkig is het Algemeen Dagblad wel wat vollediger in haar berichtgeving:

Recordaantal klachten over examen havo-geschiedenis

Slecht verstaanbare filmpjes, moeilijke geschiedenisvragen, vage filosofievraagstukken en een meisje met te hoge verwachtingen: scholierenclub LAKS had het woensdag weer druk met klachten die over de eindexamens binnenrolden.

De meest opvallende klacht? Volgens de vrijwilligers van het LAKS was dat het telefoontje van een meisje dat vond dat het antwoordenmodel niet klopte. De leerlinge dacht dat ze haar examen heel goed had gemaakt, maar kwam er achter dat haar antwoorden niet hetzelfde waren als die van de examencommissie. Dat vond ze niet kunnen.

Verder kwamen er woensdag veel klachten binnen over vmbo kb Engels. Vrijwel alle 160 bezwaren gingen over de filmpjes die bij het examen zaten. Die zouden slecht verstaanbaar zijn, waardoor ze de vraag niet goed konden beantwoorden.

Vage vragen
Vmbo GL/TL maakte in de ochtend het examen geschiedenis. Hier verslikten veel leerlingen zich in een vraag waar topografie in voorkwam. Havo had woensdagochtend het vak filosofie, waar een economische tekst in zat. Leerlingen zonder economie vonden dit een lastige opdracht. Bovendien was een aantal vragen 'te vaag gesteld'.

Klachten havo-geschiedenis
Nog nooit is er zoveel geklaagd over een havo-eindexamen als over het examen geschiedenis van dit jaar. Van de ruim 36.000 havisten die aan het examen deelnamen, dienden bijna 17.000 een klacht in, zegt Loran Hempenius, coördinator van de examenklachtenlijn bij LAKS.

Veel scholieren klaagden dat er te veel werd gevraagd naar de zogenoemde kenmerkende aspecten van tijdvakken in de geschiedenis, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van wetenschappelijk denken in de tijd van de oude Romeinen en Grieken.
----------------------------------------------------------

En zo zie je maar, niets is wat het lijkt...

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home