woensdag 4 mei 2016

Nationale Dodenherdenking

Het is vandaag 4 mei, de dag waarop we vanavond om 20:00 uur twee minuten stil zijn. Het is onmogelijk te bevatten maar, klaarblijkelijk is dit nog niet bij iedere Nederlander bekend. Daarom, het officiële gedenkschrift voor 4 mei luid:

"Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties."

Sommige dingen kun je helaas niet stil leggen, denk aan: Politie, Brandweer, Media etc. maar, ik hoorde onlangs dat ook veel overige bedrijven die niet direct een eerste levensbehoefte vervullen (winkels, sportscholen, klantenservice enz.) gewoon open blijven vanavond. Ik vind dit ronduit onbeschoft! Dus of iedere ondernemer die enigszins de kans heeft vanavond gewoon even zijn deuren wil sluiten en iedereen om 20:00 uur gewoon even zijn/haar kop wil houden ja..!? Dan kunnen we morgen weer uitgebreid schreeuwen en blèren op één van de vele bevrijdingsfestivals. Dank u..!

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home