dinsdag 26 juli 2016

Sierra

Voor wie nog volop van zij of haar vakantie aan het genieten is alvast een kleine 'preview' van wat we na de vakantie kunnen verwachten. Traditiegetrouw kunnen we namelijk in het najaar weer een update van Apple's besturingssysteem verwachten.

Ditmaal gaat het systeem 'OS X Sierra' heten en zijn er onder andere verbeteringen aangebracht in de iCloud opslag en communicatie tussen de verschillende devices. Zo moet het mogelijk zijn om makkelijker te knippen en plakken tussen documenten op verschillende apparaten en worden de documenten van je bureaublad bijvoorbeeld ook makkelijk benaderbaar op een iPhone of iPad middels iCloud. Verder heeft iTunes een compleet nieuw uiterlijk gekregen en moet het makkelijker zijn om dubbele of overtollige bestanden te verwijderen.

Maar de grootste verandering is misschien wel de invoering van Siri in OS X. Deze 'personal assistent' van Apple was al beschikbaar voor de iPhone en iPad, oftewel het IOS platform maar, nu dus ook in de OS X. Nu is Siri naast handig ook nog eens ontzettend grappig. Op internet vond ik een lijstje van dingen die je aan Siri zou kunnen vragen. Kortom: vanaf komend najaar hoeft niemand meer eenzaam te zijn.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home