maandag 30 april 2018

OHNEE-fiets

Joehoe, het is weer maandag. Traditiegetrouw de meest depressieve dag van de week als we de pessimisten van Nederland mogen geloven. En voor wie nu geen vakantie heeft en een auto bezit deze week helemaal een dubbele domper. Doordat de bussen staken is er een onwijze run op de OV-fiets ontstaan en dus op sommige plekken al helemaal niet meer te krijgen. Nu mag bekend zijn dat ik een fel tegenstander ben van staking als middel om je zin te krijgen om de simpele reden dat er altijd diegene onder lijden die er niets aan kunnen doen, in dit geval de reizigers.
Maar nu vraag ik me toch iets af: Als het voor mensen die normaal met de bus gaan nu wel mogelijk is om de reis dan op de fiets af te leggen, waarom doen ze dat dan niet gewoon altijd? Het is in ieder geval een stuk gezonder en je bespaard op een sportschoolanbonnement.

Zo gek zijn die stakingen dus eigenlijk nog helemaal niet. En dan wordt het vanaf woensdag ook nog eens lenteweer dus reden genoeg om een lekker stukje te gaan fietsen. Moet je wel een fiets kunnen krijgen tenminste. Of gewoon zelf één kopen dat kan natuurlijk ook.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home