donderdag 19 mei 2016

Blij dat ik niet meer op school zit...

Het is weer mei en dus zijn op alle scholen de examens weer begonnen. Nu kan het aan mij liggen maar, ik krijg sterk de indruk dat er ieder jaar weer meer klachten binnenkomen van scholieren over de examens. Zeker na het lezen van dit bericht op NU.nl:

Recordaantal klachten over havo-examen geschiedenis

Nog nooit is er zoveel geklaagd over een havo-eindexamen als over het examen geschiedenis van dit jaar, stelt Loran Hempenius, coördinator van de examenklachtenlijn bij het Landelijk Actie Komitee Scholieren (LAKS).

Van de ruim 36.000 havisten die aan het examen deelnamen, dienden bijna 17.000 een klacht in.

Veel scholieren klaagden dat er te veel werd gevraagd naar de zogenoemde kenmerkende aspecten van tijdvakken in de geschiedenis, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van wetenschappelijk denken in de tijd van de oude Romeinen en Grieken.

Ter vergelijking: in 2015 deden zo’n 5.900 havisten hun beklag over het examen geschiedenis. Een jaar daarvoor kwam de teller uit op iets minder dan 5.000.
----------------------------------------------------------

Dit betekent of dat de examens moeilijker worden, de leerlingen van tegenwoordig beter worden in het indienen van klachten of misschien gewoon iets te LAKS met het leren zijn omgegaan...

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home